Jak sladit nábytek v čekárně, recepci lékaře i v ordinaci?

11.01.2019 08:22

Vybavit zdravotnické zařízení představuje náročný úkol. Interiér musí vyhovět nárokům praxe, musí zohlednit prostor pro důvěrný rozhovor, nabídnout dostatek místa pro vyšetření nebo provedení zákroků, ale také uložení přístrojů a léčiv. Recepce nebo i část ordinace představuje navíc i malou kancelář. Prostor musí efektivně nabídnout dostatek úložných míst pro vedení kartotéky pacientů, potřebné formuláře, informační materiály, chybět nesmí zázemí pro kancelářskou techniku.

Uzpůsobte nábytek konkrétním potřebám

Malé prostory jsou mnohdy oříškem. Jistě není rozumné hledat v hotových sestavách kancelářského nábytku. Prefabrikované části nevyhoví plně potřebám běžného provozu. Nábytek do ordinace nesmí blokovat ve volném průchodu, zvlášť dochází-li do vašeho zařízení maminky s kočárkem nebo pacienti na vozíku.

Na míru sestavené police nebo pevné skříně ideálně využijí možný prostor. Nabídnou efektivní plochy pro uložení techniky, jako je počítač, tiskárna, přenosný ultrazvuk nebo další lékařské přístroje. Zaštítí i bezpečné skladování citlivých dokumentů, které je třeba uložit v uzamykatelné skříni.

Větší prostory nabízí víc možností. Zde může na míru upravený nábytek lépe podtrhnout styl interiéru, působí jednotným stylem a podpoří příjemnou atmosféru.

Vytvořte příjemné zázemí sobě i pacientům

Návštěvu lékaře obvykle provází nepříjemný stres a třeba i obavy z průběhu vyšetření nebo z jeho výsledků. Příjemná atmosféra a prostředí pomůže odbourat počáteční nedůvěru. V harmonickém prostředí lépe navážete v důvěrném rozhovoru, získáte pozornost pacienta a pomůžete mu lépe překlenout nepříjemné chvilky.

Nábytek do čekárny by vždy měl plně respektovat pohodlí pacienta po celou dobu. Čekání zpříjemní pohodlné sedačky, ale také možnost zkrátit čas čtením v dostatečném osvětlení a s přístupem k tisku nebo informačním materiálům. Komfortní zázemí podpoří dostatečný úložný prostor pro odložení oblečení nebo deštníku. Přímo v ordinaci je důležité oddělit prostor pro diskrétní vyšetření a s ním spojené svlékání, s místem, kde probíhá rozhovor s lékařem, nabídka řešení a osvětlení léčebné procedury.

Jednotný celistvý styl podpoří pozitivní vnímání pacienta a zajistí příjemné pracovní prostředí i odbornému personálu. Jednotlivé místnosti můžete stylově sjednotit použitím stejného materiálu a barev. Hladké jednoduché linie můžete oživit decentní barevnou výmalbou nebo doplňky. Moderní materiály dovolují snadnou údržbu a přitom neubírají na atraktivním zpracování v různých barvách nebo vzorech. Myslete na pohodlí své i svých pacientů. Vybavte ordinaci, recepci i čekárnu, aby přesně vyhověla vašim potřebám. 

Výrobou nábytku pro zdravotnictví se zabýváme více jak 10 let.

Fotogalerie: Jak sladit nábytek v čekárně, recepci lékaře i v ordinaci?

Tato fotogalerie je prázdná.

Vyhledávání

Kontakt

Jan Volf truhlářství - interiérové poradenství +420 725113522