Zdravotnický nábytek má být funkční

08.10.2018 08:56

Lékařská praxe potřebuje v omezeném prostoru kombinovat plochy pro několik odlišných činností. Nejdůležitější je zázemí pro důvěrný rozhovor s pacientem a důstojné místo pro ošetření nebo provedení speciálních úkonů. Součástí práce je však také nutná administrativa, vedení záznamů, odeslání pacienta k dalšímu vyšetření, vyhodnocení výsledků. V malém prostoru tak vyvstává problém, jak veškerý potřebný nábytek vhodně kombinovat a zachovat interiéru dojem celistvosti.

V ordinaci se musí cítit dobře pacient, ale i lékař, který v interiéru tráví většinu dne. Dobře uzpůsobené prostředí výrazně podpoří a pomůže lépe zvládat náročné povolání.

Praktické materiály i konstrukce

Základem kvalitního zdravotnického nábytku je pevná konstrukce, která umožní denní náročné zatížení. Se zatížením se nemusí vypořádat pouze lůžko nebo křeslo, které musí poskytnout pohodlí a bezpečnou oporu. Důležité jsou úložné prostory pro nástroje a vybavení. Zapomínat nesmíme ani na administrativní část - stůl, kontejnery, police pro tiskárnu, počítač, uložení papírové dokumentace a zdravotních karet.

Důležitá je volba materiálu i z hlediska povrchové úpravy. Prostor ordinace se udržuje na vysoké hygienické úrovni. Část nábytku se bude pravidelně dezinfikovat nebo ošetřovat chemicky. Lůžka, sedačky, nebo přebalovací pulty musí chránit měkký pevný potah, který dovolí snadnou a perfektní údržbu.

 

zdravotnícký nábytek

 

Pohodlné a bezpečné vybavení

Při návrhu uspořádání nábytku v ordinaci je třeba zvážit mnoho faktorů. Jedním z nejdůležitějších je možnost volného průchodu. Minimum nábytku prostoru prospěje. Volný interiér nepůsobí stísněně, lékař má dostatečný prostor pro přístup k pacientovi z více stran, při asistenci sestry si vzájemně nebrání.

Je třeba myslet i na nejmenší detaily, jako je prostor, který zaberou otevřené vstupní dveře, plocha kolem skříněk pro snadnou manipulaci a přístup k úložným prostorám. Pojezd židle u psacího stolu, pohodlná dostupnost kancelářské techniky nebo výstupů lékařských přístrojů.

Od návrhu k realizaci

Zakázkové truhlářství je ideálním partnerem při rekonstrukci nebo vybavování nových prostor. Může využít profesionální zkušenosti a doporučit změny, které lépe využijí daný prostor. Nábytek vybíraný z katalogu nemůže vyhovět rozměrově všem účelům. Kompromisy omezí prostor, neposlouží dostatkem úložných prostor, materiály se brzy opotřebí a vynaložené finance nepřinesou stoprocentní efekt. Jan Volf nabízí individuální přístup, který maximálně zhodnotí investici do vybavení na míru. Pomůže s návrhem nábytku pro odborné ambulance, léčebná zařízení i rehabilitační praxe. Zajistí pečlivé zhotovení i montáž na místě.

Kancelář, vyšetřovna, poradna

První dojem hraje důležitou roli ve všech oborech. Pacient se při návštěvě u lékaře často necítí dobře, obává se nepříznivých zpráv nebo neznámého prostředí. Příjemně vybavená čekárna a ordinace pomůže prolomit původní nejistotu a lépe zapůsobí. Pacient pocítí větší důvěru a s ní bude přístupnější i ve spolupráci.

 

Vyhledávání

Kontakt

Jan Volf truhlářství - interiérové poradenství +420 725113522